Domov Organizacija Dogodki in povezave Pridruži se Klubi ženskih forumov Galerija fotografij Priporočamo
Ženski forum socialnih demokratov

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Socialni demokrati
FaceBook - pridruži se

Ženski forum NOVA GORICA

 
DSC00347
POSLANKA MOJCA KLEVA O FINANČNEM OKVIRU 2014 – 2020

Sinoči je v organizaciji Ženskega foruma Socialnih demokratov Nova Gorica v dvorcu Coronini v Šempetru potekala okrogla miza s poslanko v Evropskem parlamentu mag. Mojco Kleva, tudi članico odbora za regionalni razvoj.
Gostja je uvodoma na kratko predstavila kako deluje evropski proračun in zagotavljanje sredstev posameznim državam članicam, predvsem pa opozorila, da se nam lahko v prihodnjih letih obetajo spremembe.

Slovenija je pri črpanju sredstev iz skladov Evropske unije večinoma uspešna. Najbolje smo v trenutnem finančnem okviru črpali sredstva iz Socialnega sklada, uspešni smo pri črpanju sredstev za kmetijstvo in turizem, nismo pa uspeli uresničiti nekaterih projektov, ki naj bi bili sofinancirani iz tako imenovanih kohezijskih ali razvojnih sredstev. Med projekti, ki ne bodo uresničeni je tudi gradnja drugega železniškega tira Koper Divača.
Vsem odgovornim v Evropski uniji je jasno, da do konca prihodnjega leta države ne bodo uspele izkoristiti vseh razvojnih sredstev, ki so jim na razpolago, pogosto zato, ker zaradi krize ne morejo zagotoviti lastne participacije pri uresničevanju projektov. Ker bodo sredstva, tudi tista namenjena Sloveniji, ostajala bodo razpisani "last minute projekti". Tu bodo uspešno lahko kandidirali tisti, ki imajo projekte že pripravljene, je opozorila Klevova in pozvala občine naj skupaj z razvojnimi agencijami poskušajo pridobiti čim več sredstev iz tega naslova.

DSC00336Glede prihodnjega finančnega okvira pa je Klevova pojasnila, da si poslanci v Evropskem parlamentu prizadevajo, da bi zahodno Slovenijo ne uvrščali med razvite regije, ker bi to pomenilo manj sredstev iz Evropske unije. Njihov predlog je, da bi v Evropi uvedli pet ti.vmesnih regij, med katere naj bi sodila tudi zahodna Slovenija. Če bodo pri teh pogajanjih uspešnih se nam tudi v bodoče obeta lep kos Evropske pogače. Prednostne naloge v letih 2014 – 2020 pa naj bi bile, vlaganje v raziskave in razvoj, da bodo Evropske države lažje konkurirale gospodarskim velesilam. Tudi v prihodnje bo veliko sredstev namenjenih vlaganjem v infrastrukturo, na tretjem mestu je med prioritetami varnost in državljanstvo na četrtem pa globalna Evropa, kar pomeni vlaganja v sodelovanje z nečlanicami EU. Novost med prioritetami, ki jo vodilni v Evropski uniji postavljajo visoko pred vse naloge pa so vlaganja v reševanje brezposelnosti mladih.
Sredstva za ta namen naj bi se v prihodnjih letih močno povečala saj raziskav kažejo, da je v nekaterih država EU brezposeln že vsak drugi državljan med 25 in 30-im letom starosti.


-------------------------------------------------
ng3Klub ŽF NOVA GORICA
Kidričeva ulica 9
5000 Nova Gorica
Telefon:05 333 00 23
E-pošta : socialnidemokrati.ng@siol.net
E-pošta:darinka.kozinc@tsc.si

Predsednica: mag. DARINKA KOZINC
Podpredsednica: ANITA MANFREDA


IZVRŠNI ODBOR članice :
Bruna Zupančič
Karmen Saksida
Maruša Fon Mravljak
Mira Mugerli
Mojca Merkun
Katjuša Žigon


Volitve v občinski odbor SD Šempeter Vrtojba
28022012056V Zadnjem tednu februarja so v občinskem odboru SD Šempeter Vrtojba izpeljali volitve v občinski svet. Eden od ciljev, ki so jih zasledovali člani stranke je bila tudi uravnoteženost po spolu. V Ženskem forumu SD Nova Gorica smo članice vsem občinskim odborom predlagale kandidatke za katere menimo, da bi lahko doprinesle k še boljšemu delovanju stranke na lokalnem nivoju. V občinskem odboru SD Šempeter Vrtojba bosta v prihodnjih letih delo sooblikovali tudi dve ženski predstavnici predlagani s strani ŽF. Tjaša Frelih, ki je bila izvoljena na eno od podpredsedniških mest (na sliki levo ob predsedniku stranke) in Lucija Mlinarič. Obe z mladostjo in energijo zagotavljata, da se občinskemu odbora za prihodnost ni bati.
Novim članicam in članom občinskega odbora je čestital tudi predsednik stranke Borut Pahor.

2012-03-08 11 Ob 8.MARCU so predstavnice Ženskega foruma socialnih demokratov na Bevkovem trgu pod sloganom "Ženska ženski za praznik" podeljevale rdeče nageljne in zgibanko o družinskem zakoniku.

Obdarovanke so bile nad pozornostjo prijetno presenečene, negativnih odzivov ni bilo, le pohvale.
IMAG0212OKROGLA MIZA Z DR. MACO JOGAN IN ALENKO KOVŠCA
Ob 18. uri 8. marca 2012 pa je bilo v dvorani Obrtnega doma v Novi Gorici na srečanje z dr. Maco Jogan na temo »Spol, spola, spolna neenakost v znanosti« in Alenko Kovšca na temo družinskega zakonika.

Ženski forum SD Nova Gorica
 
26.11.2011 - Število ogledov: 4977
Ali izenačena vključenost obeh spolov daje politiki višjo kvaliteto odločanja

rezultati anket

Želite prejemati novice po emailu?
 
  


Danes smo:
22.2.2019 - 17:6:20
števec obiskov:
199614

 
DOMOV | ORGANIZACIJA | DOGODKI IN POVEZAVE | PRIDRUŽI SE | KLUBI ŽENSKIH FORUMOV | GALERIJA FOTOGRAFIJ | PRIPOROČAMO-PREBERI
©2013 ŽENSKI FORUM SOCIALNIH DEMOKRATOV [www.zenski-forum.si] | Vse pravice pridržane