Domov Organizacija Dogodki in povezave Pridruži se Klubi ženskih forumov Galerija fotografij Priporočamo
Ženski forum socialnih demokratov

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Socialni demokrati
FaceBook - pridruži se

Ženski forum Celje

 

Prednovoletno srečanje članic Ženskega foruma CELJE

Zaključno neformalno srečanje Ženskega foruma SD Celje v letu 2018 je bilo v sredo, 12.12.2018 ob 18. uri na sedežu stranke SD v Kocenovi ulici v Celju.

Zbrane so v vzpodbudni oceni aktivnosti v letu 2018 osrednji del srečanja posvetile načrtom za leto 2019 in medsebojni izmenjavi izkušenj.
Gostja večera je bila podpredsednica Ženskega foruma DS Ljubica Zgonec Zorko.

Na povabilo predsednice kluba ŽF SD Celje mag. Olge Bezenšek Lalič , se je
prijetno druženje z najboljšimi željami za prihajajoče leto 2019 nadaljevalo v kavarni Evropa.


5. REDNA SEJE KLUBA ŽENSKEGA FORUMA SD CELJE, DNE 17.01.2014

Prisotne članice:
Bezenšek Lalič Olga, Grobelnik Lidija, Vovk Željka, Slapnik Nuša, Belcer Tinka, Leben Marija, Sumrak Jožica
Opravičile odsotnost: Barbara Černe

Članice kluba so sprejele predlagani dnevni red
1. Ocena dosedanje aktivnosti Ženskega foruma.
2. Dogovor o možnih projektih aktivnosti ŽF v mesecu februarju.
3. Razno.

AD1
Članice kluba so zelo dobro ocenile svoje delo in aktivnosti v preteklem letu 2013. V lanskem letu smo članice organizirale in izpeljale celo vrsto aktivnosti, ki so bile tudi medijski izpostavljene v lokalnem okolju. Delali smo na vzpostavljanju stalnega jedra članstva ŽF in v okviru aktivnosti izpostavile različne vsebine: rekreativne, izobraževalne ter nazadnje decembra še humanitarne. V nekaterih aktivnostih smo uspešno integrirali Mladi Forum SD in sodelovanje vidimo kot pomembno v načrtih za prihodnje aktivnosti.
Ugotavljamo, da se v letošnjem letu na naša vabila odzivajo in sodelujejo vedno iste članice, ki tvorijo močno jedro kluba. Smatramo pa, da je članstvo izraz dobre volje žensk, ki želijo prispevati ugledu ŽF in ne nazadnje vsem Socialnim demokratom v lokalni skupnosti. Članstvo v ŽF pomeni tudi odgovornost članic, da svoje odsotnosti redno opravičijo (službene obveznosti, bolezen ali druge spremenjene okoliščine).
Ugotavljali smo da nekatere članice v lanskem letu niso niti enkrat prišle na sestanek ali sodelovale v naših akcijah.
Zaradi tega bomo še enkrat poslali vabila z zaprosilom, da se članice izjavijo glede verodostojnosti članstva v klubu.

AD2
Lidija Grobelnik je predlagala za mesec februar predavanje prof.dr. Janez Zidarja iz Inštituta za klinično nevrofiziologijo Kliničnega centra Ljubljana. Prof. dr. Janez Zidar je pripravljen izvesti brezplačno enourno predavanje o živčno mišičnih bolezni (različne oblike mišične atrofije, multipla skleroza…). Predavanje se načrtuje za sredo, 12.02.2014. Ker potrebujemo logistiko kot pri prejšnjem predavanju (prostor-Celjski dom), bomo kontaktirali predsednika OOSD S. Rozmana.
V mesecu marcu, ko ženske proslavljamo Dan žena, 8.marec pa načrtujemo obisk Materinskega doma v Celju. Olga B. Lalič kontaktira direktorico JZ Socio, Suzi Kvas.
Mesec april – obeležili bomo 7.april, Svetovni dan zdravja s predavanjem o zdravem načinu življenja . Kontaktiramo vodjo programa zdravstvene nege v ZD Celje, Vladko Vovk, mag. zdr. nege.

Zapisala: Olga Bezenšek Lalić
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Obisk Zavetišča za brezdomce, december 2013.

DSCF1333DSCF1359DSCF1361

DSCF1354DSCF1365DSCF1385

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ob bližajočem 8. marcu, Dnevu žensk,
je bila v č e t r t e k, 7. marca 2013 ob 18.00 uri, v kavarni Celjskega doma, Krekov trg 3, Celje,

okrogla miza z naslovom »Dan žensk v luči nasilja nad ženskami«.

V razpravi so sodelovale: evropska poslanka mag. Mojca Kleva Kekuš, Silva Črnugelj, predsednica ŽF SD, Špela Veselič (društvo SOS), Tanja Hrovat Svetičič (društvo DNK), Suzi Kvas (Regionalna varna hiša), Nataša Omladič Ograjenšek (skupina MOČ) in mag. Olga Bezenšek Lalić, predsednica Kluba ŽF SD OO Celje in v.d. direktorica Centra za socialno delo Celje.

Sogovornice so odgovorile na nekaj najpomembnejših vprašanj, kot so bila:
Ali je število žrtev nasilja v porastu ali ne?
Kakšne obraze lahko ima nasilje?
Kateri so glavni razlogi za porast nasilja?
Nasilje v Sloveniji in v EU.
Organizacije za boj proti nasilju v Sloveniji in EU.
Programi za zaščito žrtev v Sloveniji in EU?
Kaj lahko naredimo mi? Kako pomagati žrtvam in njihovim družinam?

339323374









Doboro obiskan dogodek in odlična razprava je med drugim izvenela v opozorilo, da postaja osnovni problem Slovenije REVŠČINA. Čeprav nasilje ni materialno pogojeno, postaja pa pogost vzrok za napete, asocialne odnose v družinah in tudi okolju. Regija Celje je odprla v 12-tih letih tri varne hiše, ki so na žalost veš čas polne, čeprav se po strokovno pomoč zateče samo okoli 10% žrtev. Gre za vrh ledene gore, v katerem je vedno več starejših žensk. Posebaj pa so ogrožene in v porastu tujke. S krčenjem programov za socialna področja so žrtve 2x prizadete.

Ponovno potrebujemo aktivizem, ki bo s stroko ozaveščal družbo in postavljal zahteve, ker stvari niso dane same po sebi. Nujna je usklajena kampanja proti nasilju na niviju države, ki zagovarja NIČELNO TOLERANCO DO VSEH OBLIK NASILJA !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Slika 235Ženski in mladi forum SD Celje, sta v ponedeljek, 13.2.2012
v Mladinskem centru Celje, uspešno izvedla 1. javno tribuno
»KAJ PRINAŠA NOV DRUŽINSKI ZAKONIK«.

Novosti, ki jih v korist otrok in družin prinaša nov zakonik in svoje poglede nanj, sta predstavila poslanka v državnem zboru dr.Andreja Černak Meglič in predstavnik Gibanja za družinski zakonik Miha Lobnik.

Angažirana razprava prisotnih je izzvenela v prepričanju, da je potrditev Družinskega zakonika, ki v bistvu SAMO pravno ureja odnose, ki jih ŽE ŽIVIMO, NUJNOST !Nunost, za ohranitev napredne, strpne države.

Slika 222Slika 220Slika 219
 
14.2.2012 - Število ogledov: 5992
Ali izenačena vključenost obeh spolov daje politiki višjo kvaliteto odločanja









rezultati anket

Želite prejemati novice po emailu?
 
  


Danes smo:
22.2.2019 - 18:2:45
števec obiskov:
199618

 
DOMOV | ORGANIZACIJA | DOGODKI IN POVEZAVE | PRIDRUŽI SE | KLUBI ŽENSKIH FORUMOV | GALERIJA FOTOGRAFIJ | PRIPOROČAMO-PREBERI
©2013 ŽENSKI FORUM SOCIALNIH DEMOKRATOV [www.zenski-forum.si] | Vse pravice pridržane